خرید امن اینترنتی
هنگام خرید الکترونیکی از مرورگر به روز استفاده کنید
هنوز هم دیده میشود که افراد از مرورگرهای قدیمی و غیراستاندارد مانند اینترنت اکسپلورر نسخه 6 یا مرورگرهای قدیمی دیگر برای گشت و گذار در اینترنت استفاده میکنند. اگر به سلامت اطلاعات خود اهمیت میدهید و دوست دارید که سایتهای فروشگاههای اینترنتی را به درستی روی مرورگر خود ببینید، برای خرید امن اینترنتی از آخرین نسخه مرورگر مورد علاقهتان استفاده کنید.
از هر فروشگاهی خرید نکنید
توجه کنید که فروشگاهی که قصد خرید امن اینترنتی و پرداخت اینترنتی یا واریز وجه به آن را دارید باید معتبر باشد. پس از فروشگاه هایی خرید الکترونیکی خود را انجام دهید که او دارای «نماد اعتماد الکترونیکی» بوده و در ضمن فروشگاه دارای پشتیبانی باشد.
از هر کامپیوتری برای خرید الکترونیکی استفاده نکنید
اگر به هر دلیلی برای چند ساعت یا چند روز به کامپیوتر خودتان دسترسی ندارید، از خرید کردن توسط کامپیوترهایی مانند کافی نتها خودداری کنید؛ چرا که احتمال نصب بودن برنامههایی که بتواند کلید واژههای شما یا رمز کارتتان را در خود ذخیره کنند وجود دارد. در این مواقع لذت خرید کردن از خود مغازه را بر خود حرام نکنید.
اگر دستگاهتان فاقد آنتی ویروس است قید خرید اینترنتی را بزنید
بسیاری از نرمافزارهای مخرب و جاسوسی (کیلاگر) موجود هستند که به راحتی قادرند اطلاعاتی را که با کیبورد تایپ میکنید بهدست آورند و برخی از نرم افزارهای اسکرین رکوردر قادرند از صفحه نمایش شما عکس و فیلم تهیه کنند. پس همیشه برای خرید امن اینترنتی با نصب آنتی ویروس آپدیت شده با اطمینان بیشتری از عدم نصب این بدافزارها میتوانید خرید اینترنتی مطمئنتری انجام دهید.
از کلید واژه یا رمز عبور معتبر و غیرقابل پیشبینی استفاده کنید
سایتی که قصد خرید از آن را دارید به احتمال زیاد از شما میخواهد که در سایت عضو شوید. ساخت یک حساب کاربری و رمز عبور شاید در ابتدا ساده به نظر برسد، ولی روی رمز عبورتان کمی بیشتر تامل کنید. رمز عبورتان را ترکیبی از کاراکترهای مختلف و با طول حداقل 8 کاراکتر قرار دهید تا ایمنتر باشد.
درگاه بانکتان را چک کنید
هنگام پرداخت اینترنتی شما به یک درگاه پرداخت بانکی متصل خواهید شد، ولی باید مطمئن شوید که آیا واقعا در درگاه بانک هستید؟ برای اطمینان از این مورد باید دقت کنید در ابتدای آدرس درگاه HTTPS وجود داشته باشد و دوم آدرس درگاه بانک را چک کنید.
اطلاعات شخصی را در سایتها ثبت نکنید
حتی اگر در حال وارد کردن اطلاعات در سایت بانک خود هستید و مرورگر از شما درخواست میکند که این اطلاعات را در حافظه خود ذخیره سازد، بهتر این است که برای خرید امن اینترنتی این کار را نکنید؛ چرا که طی مرور زمان نگهداری این اطلاعات در مرورگر دردسرساز خواهد شد.
پس از پرداخت حساب بانکی خود را چک کنید
بهتر است پس از انجام خرید امن اینترنتی حساب بانکی خود را بررسی کنید تا از میزان مبلغ پرداختی اطمینان حاصل شود. این مورد نسبت به موارد قبل تر خیلی به امنیت ربط ندارد ولی رعایت آن باعث میشود که کاربر از تکمیل فرآیند خرید اطمینان پیدا کند.
قبل از پذیرش کالای خریداری شده از سلامت آن مطمئن شوید
از آنجا که اکثر بستههای ارسالی توسط پست به دست شما میرسند قبل از تحویل بسته از صحت آن مطلع شوید و از پذیرش کالای مخدوش یا مورددار پرهیز کنید.در این صورت بسته به نشانی ارسال کننده عودت داده میشود.